Mi is a Vario lízing?

A piacon megtalálható legtöbb és legismertebb hitelkonstrukció egyenletes ütemezésű. Ez azt jelenti, hogy a havi törlesztő részlet csak az irányadó piaci kamatláb változása következtében módosulhat. Ezzel szemben a Toyota Pénzügyi Zrt. Vario termékének utolsó részlete – az ú.n. maradványérték - egy előre meghatározott egyedi összeg, amely magasabb, mint a többi egyenletes ütemezésű havi részlet. A futamidő során Ön a tartozását egyenlő összegekben törleszti, ez alól csak a futamidő utolsó, egyedi törlesztő részlete a kivétel, aminek mértékéről a szerződés megkötésekor dönthet. A maradványérték biztosítja, hogy az Ön havi törlesztő részlete mérsékelt összegű legyen, és a teljes futamidő alatt élvezhesse az alacsony törlesztő részletek adta előnyöket.

Maradványérték maximális összege (forint alapú szerződés esetén, max. 5m Ft gépértékig):
Futamidő: 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év
Maradványérték (vételár %-a): 60% 50% 40% 35% 30%

A táblázatban megjelölt különböző futamidőkhöz rögzített maradványértékek maximális összegeket jelentenek, amelyek igény szerint csökkenthetők minden futamidő esetében. A maradványérték összegét úgy határoztuk meg, hogy a gépkocsi várható piaci értéke alatt maradjon, így Ön mindig biztonságban érezhesse magát, hiszen a gépkocsija fedezetet nyújt a teljes tartozására. Ha a futamidő alatt bármikor szeretné szerződését lezárni, tőkehátralékát előtörleszteni, a gépkocsi piaci értéke várhatóan fedezi a lezárási költségeket és a tőke visszatörlesztését is.

Hagyományos lízing és Vario lízing összehasonlítása*:

* 3.500.000 Ft bruttó vételár, 30% önerő, casco kötéssel, maximum maradványértékkel számolva  

Az Ön lehetőségei a futamidő végén

 1. A gépkocsit Ön a futamidő végén a márkakereskedőjénél becserélheti egy új Toyota gépkocsira. A gépkocsi piaci ára és a maradványérték különbsége fedezetet jelenthet egy új autó kezdő részletére is. Így Ön akár saját erő befizetése nélkül is átválthat egy új Toyota gépkocsira.
 2. A gépkocsit Ön megtarthatja és a maradványérték összegét a Toyota Pénzügyi Zrt-vel - minden egyéb költség nélkül (pl: kezdőbefizetés, szerződéskötési díj) - tovább finanszíroztathatja, azaz a már megszokott havi részletekben tudja kifizetni a maradványérték összegét.
 3. A futamidő végén Önnek lehetősége van arra is, hogy a gépkocsit tehermentesítse a maradványérték összegének rendezésével. Ezt követően Ön szabadon dönthet a gépkocsi megtartásáról vagy értékesítéséről.

Egyéb kondíciók

 • Ügyfeleink lehetnek: magánszemély, egyéni vállalkozó vagy vállalkozás
 • Finanszírozási forma: zártvégű pénzügyi lízing
 • Eszköz kora: új és maximum 3 éves használt gépjárművek
 • Devizanem: forint alapú
 • Minimális kezdőrészlet: bruttó vételár 20%-a (forint alapú pénzügyi lízing esetén)

Miért ajánljuk a Vario lízinget?

 • A Vario lízing biztosítja Önnek az alacsony havi részleteket, anélkül, hogy akár 7 évre elkötelezné magát.
 • Az egyértelműen meghatározott - a futamidő végén esedékes - maradványérték növeli a kiszámíthatóságot.
 • Önnek több lehetősége van a maradványérték megfizetésére (beszámítás, tovább finanszíroztatás, egy összegű kifizetés).
 • A teljes futamidő alatt biztonságos a konstrukció, hiszen gépjárműve piaci értéke fedezetet nyújt a tartozására.
 • Könnyebbé és rugalmasabbá teszi a Toyota (személy-, és tehergépkocsik) folyamatos cseréjét, illetve használatát.
 

A Toyota Pénzügyi Zrt. Vario lízingjét és további ajánlatainkat elérheti az összes hazai Toyota márkakereskedésben.