Amit mindenképpen érdemes átgondolnunk

  • Fontos, hogy a számunkra legmegfelelőbb autót vásároljuk meg. Az igényeinknek éppúgy feleljen meg, mint a pénztárcánknak. Ez a leglényegesebb szempont, ugyanis az általános tapasztalat azt mutatja, hogy az ügyfelek rendszerint túlvállalják magukat.
  • Az autó tervezett használati és a szerződésben megállapított finanszírozási idejének összhangban kell állnia.
  • Fontos átgondolni, hogy a család milyen hitelbíró képességgel rendelkezik, melyben segítséget nyújthat a lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelképesség vizsgálatáról szóló 361/2009. (XII.30.) Korm. rendelet 3.§  (3) bekezdése szerinti túlzott eladósodottság kockázatairól szóló tájékoztató.
  • Arra is figyelni kell, hogy az autó fedezeti értéke mindig lefedje a még kint lévő tőkét, hogy ha idő előtt akarjuk lezárni a szerződést, akkor ne kelljen ráfizetnünk.

A végső döntést aztán nagyon óvatosan kell meghozni, vigyázva arra, hogy a lehető legreálisabb döntés szülessen: az autóvásárlás ne járjon anyagi helyzetünk romlásával. Autót vásárolni mindig ott érdemes, ahol élünk, mert akkor ott is fogunk szervizbe járni: a helyes autótartás így további költségcsökkentő tényező lehet.